loading

VCA AKILLI VİDEO ANALİZİ NEDİR ?

18-01-2020 19:04    1263

VCA AKILLI VİDEO ANALİZİ NEDİR ?
Akıllı Video Analiz,Intelligent Video Analytics, VCA, kamera görüntülerinden yazılımların analizleri aracılığı ile olayları oluşumları ya da davranış niteliklerini takip eder.Kameralardan gelen görüntüleri algoritmalar ile işleyerek analize bağlı programlanmış senaryoları ve uyarılar oluşturur. İzleyicilerin operatörlerin karar verme ve olay müdahale durumlarında destek sağlar.

Görüntü kayıt sistemlerinin DVR NVR  gibi aktif bileşenlerinin en önemli görevi görüntü kaynağını (kamera) en iyi işlem süreçleri doğrultusunda kayıt ederek arşivlemek ve izlenmesi için operatörlere sunmaktır.

Tüm donanımları profesyonelleştiren, aktifleştiren ve yöneten ,kullanıcı dostu programlardır. IVA ,VCA Video analiz programları sayesinde kamera sistemleri güvenlik kapsamında etkin rol almaktadır. Fiziksel güvenlik departmanın etkin,takipçi, görsel takım arkadaşı görevini üstlenir. Bazı özel uygulamalar ile güvenlik sisteminin omurgası olmaktadır. Tüm görsel kontrol ,video analiz IVA  ya devredilir. Çeşitli senaryolar hazırlanır, kameralara ilişkilendirilir,yangın, kartlı geçiş, alarm otomasyon IVA ya dahil edilir.

IVA, uyumaz, IVA dinlenmez, IVA devamlı çalışır tüm takip IVA Akıllı video analiz bünyesinde yapılandırılır.Akıllı video analiz programlarının da istekleri vardır; kuvvetli ve kararlı donanım,sağlam teknik altyapı,net görüntü akışı. Bu istek maddeleri programın kararlı düzgün çalışması için gereklidir.Programların algoritmalarının kalıp örneklemelerinin mantıklı derlenmiş olması çalışabilirliği ve ürünler ile entegrasyonu için kesin gereklidir.

IVA , VCA tüm sistemi dinler karar mekanizmasına yardım eder, yasak böle girişi, izinsiz sanal alan girişi, tanımlı hareket alanı takibi, kaybolan cisim, şüpheli paket, obje belirme, yüz tanıma, kişi sayma gibi tüm görevleri üstlenir. Alarm oluşumlarında senaryolarına bağlı uyarıları gözetimcilere ve idarecilere iletir.

Gömülü örnek IVA VCA analizler :Behavior analytic,Face detection,Demographics,Crowd dedection,Duty dedection,Video Dedection,Audio Dedection,Tripware,Perimeter,Miising Object,Parking,Running,Abandone,People counting,Loiter,Plate dedection

IVA, VCA destek programları Network IP Kamera ve NVR üstünde çalışmasının yanında bazı zaman ayrı analiz sunucularında görev yapmaktadır. Örnek olarak TIANDY
kameralarda; obje sayma, sanal çit, özel alan giriş çıkış vb analiz işlemleri standart olarak bulunur. GVD NVR sunucu sistemlerinde kişi sayma, sanal hat alanları,
pos uygulamaları vb. Farklı sistemler ile alam entegrasyonları bulunur.


Etiketler:
ADRES
  • Menderes Mah. İnönü Cad. No:78/A, PK: 34225
    Esenler / İstanbul

E-MAIL
  • info@cavuselektronik.com
BİZİ ARAYIN
MESAAİ SAATLERİ
  • Hafta içi : :10:00-21:00

    Cumartesi : 10:00-21:00

    Pazar : 12:00-22:00